Mededelingen van de Liduina Basiliek
Vespers in Mysterium Op zondag 8 maart om 16.00 uur komt - in navolging op het succes van de 'Missa in Mysterium' - Wishful Singing een uitvoering van de 'Vespers in Mysterium' ten gehore te brengen in de basiliek: een volledig gezongen gregoriaanse vesperdienst van ongeveer een uur. Voorafgaand aan de uitvoering, die om 16:00 uur begint, nemen de zangeressen graag even met u door, welke delen u als publiek mag meezingen en zal dit worden geoefend. Wees daarom a.u.b. uiterlijk om 15:45 uur aanwezig. Kaarten à 15,00 euro kunt u bestellen via de website: wishfulsinging.nl. Een voorproefje met commentaar van Herman Finkers bij Podium Witteman kunt u hier bekijken. Wishful Singing
Stille Omgang In de nacht van zaterdag op zondag 21 en 22 maart 2020 wordt ook dit jaar weer de Stille Omgang in Amsterdam gehouden. Gezamenlijk, met andere groepen pelgrims, is er een eucharistievering in de 'Papagaai' in de Kalverstraat. Daarna wordt de tocht gelopen. Deze route is gelijk aan de route die de pastoor van de Oude Kerk in 1345 liep, nadat hij getuige was geweest van een eucharistisch wonder dat aan een zieke geschiedde: het Mirakel van Amsterdam. De tocht duurt ongeveer een uur. Informatie en aanmelding: www.destilleomgang.nl.  
Omgaan met verlies Op woensdag 4 maart van 20.00 - 21.30 uur is er in 'De Wilgenburg' een avond met als thema 'Leren omgaan met verlies'.

Iedereen maakt het mee, verlies van iets dierbaars of een dierbare. En we kennen ook de situatie waarin we niet goed weten hoe we moeten reageren bij verlies van een ander. Toch willen wij de ander tot steun zijn. Maar hoe doe je dat?

'Het Kompas' is een methode, die Stéphanie Beijnes heeft ontwikkeld, als communicatiedeskundige en ervaringsdeskundige. De vier windrichtingen van het kompas wijzen naar belangrijke punten in ons leven. Zuid het verleden, Noord de toekomst en West en Oost het vertrouwen in jezelf en anderen. Je kunt de richting van de wind niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen.

De avond is voor iedereen die met rouw en verlies te maken krijgt. De begeleiding is in handen van pater Avin Kunnekkadan en Stéphanie Beijnes. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Graag even laten weten of u van plan bent te komen via mail: jawobis@outlook.com.
 
Actie Kerkbalans Actie Kerkbalans 2020 is van start gegaan op 18 januari. De actie zal duren tot 1 februari. Ruim 2.000 kerken doen mee aan Actie Kerkbalans. Duizenden vrijwilligers zamelen geld in voor hun plaatselijke kerk. Voor iedereen is de kerk op een andere manier van waarde. Parochies en gemeenten krijgen geen subsidie. Om te kunnen bestaan hebben kerken een financiële bijdrage nodig van hun leden. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. Ook dit jaar is het thema 'Geef voor je kerk'. Doet u ook mee? Poster-AKB
Digitaal collecteren Vanaf heden kunt u ook digitaal collecteren, indien u de Givt app gedownload hebt op uw mobiele telefoon. Na de download moet u nog een paar stappen doorlopen. U wordt gevraagd hoeveel u wilt geven. U vult hier uw bedrag in, bij kaarsen minimaal 0,50 euro. Vervolgens kunt u een collecte toevoegen: de 2e collecte. Dit is dan bij ons de hoofdcollecte. U vult hier meestal een hoger bedrag in. Bij de volgende stap (groene knop) kiest u voor collectemiddel. U kiest uit de lijst: Liduina Basiliek Schiedam. Vervolgens beweegt u, als er een schaal voorbijkomt, met de app ovrn over de collecteschaal, dit is dan het Givt moment. U ziet ook meteen op uw mobiel dat het geven van de collecte is gelukt en u heeft dan ook automatisch voor de andere collecte gegeven. Een paar dagen later (op dinsdag of woensdag) wordt het bedrag van uw rekening afgeschreven. Wij danken u bij voorbaat voor uw financiële bijdrage! Logo-Givt
Paaskaars Ook dit jaar kunt u weer een paaskaars bestellen. Er zijn twee soorten, de huis-paaskaars en de kerk-paaskaars. Tot zondag 22 maart a.s. kunt u in de sacristie de afbeeldingen en prijzen van de kaarsen zien en uw bestelling doorgeven. Uitsluitend contante betaling; geen bankoverschrijvingen.  
Misintenties Wilt u een misintentie opgeven, doet u dit dan liefst vóór donderdag door contact op te nemen met mevrouw Conny Kappelhof-Streep, telefoon (010) 426 82 62 of per e-mail: thcmstreep@hetnet.nl U kunt ook een envelop deponeren in de brievenbus van de pastorie. Vermeld dan wel duidelijk op de envelop dat het om een misintentie gaat.