Mededelingen van de Liduina Basiliek
Kindernevendienst Zondag 24 maart is er tijdens de hoogmis van 9.30 uur kindernevendienst en kindercrèche.  
Vastenactie 2019 Het thema van de Vastenactie 2019 is dit jaar: Schoon water verandert alles! Even je handen wassen, een glas water pakken, de wc doortrekken of thee zetten: we staan er in Nederland nauwelijks bij stil wat een luxe het is dat we kranen in huis hebben waar altijd schoon water uit komt.

In grote delen van de wereld is water ver weg en vaak ook onveilig. Dat veroorzaakt talloze problemen: op het gebied van gezondheid, opleiding en scholing, economische ontwikkeling en de verhouding tussen mannen en vrouwen. Vooral vrouwen en kinderen ondervinden namelijk de gevolgen van het gebrek aan schoon, toegankelijk water. Ze lopen vaak dagelijks urenlang naar het dichtstbijzijnde moeras, naar de rivier of het meer om water te halen. Die tijd kunnen ze niet besteden aan andere dingen, zoals naar school gaan of geld verdienen.

Vastenactie steunt diverse projecten die schoon water dichtbij mensen brengen. En daarmee worden levens blijvend veranderd! Achter in de kerk liggen vastenactie-zakjes waarin u uw bijdrage kunt doen. Meer informatie over de Vastenactie 2019 kunt u in dit document lezen.
Vastenactie-2019
Voedselbank Naast de Vastenactie 2019 vragen wij u in deze Veertigdagentijd ook extra aandacht te schenken aan de Voedselbank. Onder het motto 'Even minderen. Voor een ander.' kunt u misschien wat extra's geven aan de Voedselbank, zo mogelijk met een Paaskaart/-wens. Alvast dank voor uw bijdrage! Voedselbank-logo
Paaskaars Ook dit jaar kunt u een paaskaars bestellen. Er zijn twee soorten, de huis-paaskaars en de kerk-paaskaars. Kosten voor de huis-paaskaars zijn afhankelijk van de afmetingen die u wilt bestellen, respectievelijk 16,00 25,00 en 32,00 euro. Kosten voor de kerk-paaskaars zijn vanaf 51,75 tot 168,25 euro (cilindrisch model) en van 95,50 tot 149,80 euro voor het conische model, afhankelijk van de afmetingen. Tot zondag 31 maart a.s. kunt u in de sacristie de afbeeldingen zien en ook uw bestelling doorgeven. Uitsluitend contante betaling geen bankoverschrijvingen.  
Geloofsverdieping In de komende periode zijn er een aantal activiteiten binnen de parochie. Daarvoor verwijzen wij u graag naar het parochieblad 'Kerk aan de Waterweg'.  
Lourdesreis Van vrijdag 31 mei t/m woensdag 5 juni 2019 organiseert parochie 'De Goede Herder' een reis naar Lourdes. Vertrek vliegreis vanaf Maastricht / Aachen Airport (bij voldoende belangstelling busvervoer naar het vliegveld). Geestelijke begeleiding pastor Duynstee. Meer informatie vindt u op deze poster. Klik voor vergroting
Johannes de Deo De heilige van de maand maart is Johannes de Deo; gedachtenis 8 maart.

Johannes de Deo liep op zij achtste weg van huis, omdat hij iets van de wereld wilde zien. Hij verhuurde zich als geitenhoeder en werd soldaat. Toen hij na lange jaren weer thuis kwam, hoorde hij dat zijn moeder uit verdriet om hem gestorven was en dat zijn vader toen was ingetreden bij de Franciscanen; ook hij was intussen gestorven. Sindsdien werd hij verteerd van wroeging en zocht rust voor zijn geweten.

Hij trok naar Marokko om zich daar het lot van christenslaven te verzachten, en dreef vervolgens een religieus boekhandeltje in Gibraltar. Intussen was hij veertig geworden, toen hij door een preek van Johannes van Avila zo werd geraakt, dat hij besloot zich uit liefde tot God te gaan bezighouden met de verpleging van zieken en hulpbehoevenden. Hij vestigde zich in Granada en was zo fanatiek in het naleven van zijn idealen dat hij door de burgerbevolking de bijnaam kreeg van 'de gek'. Dat veranderde toen hij eens op zijn eentje alle zieken één voor één op zijn schouders uit een brandend hospitaal haalde. Na verloop van tijd kreeg hij medehelpers; daaruit groeide een Congregatie die zich inzette voor de zieken: de Congregatie van de Barmhartige Broeders. Hij stierf aan de gevolgen van een ernstige verkoudheid, die hij had opgelopen, toen hij een jongetje was nagesprongen, dat in de snelstromende rivier was gevallen en dreigde te verdrinken.

Johannes de Deo is patroon van de Spaanse stad Granada. In 1886 werd hij uitgeroepen tot patroon van de zieken en van het verplegend personeel. Daarnaast is hij patroon van boekhandelaars, boekdrukkers en papiermakers.
Johannes de Deo
Misintenties Wilt u een misintentie opgeven, doet u dit dan liefst vóór donderdag door contact op te nemen met mevrouw Conny Kappelhof-Streep, telefoon (010) 426 82 62 of per e-mail: thcmstreep@hetnet.nl U kunt ook een envelop deponeren in de brievenbus van de pastorie. Vermeld dan wel duidelijk op de envelop dat het om een misintentie gaat.