Mededelingen van de Liduina Basiliek
Vrijwilligers bloemengroep De bloemengroep zoekt vrijwilligers, dames en/of heren, die op vrijdagmorgen de bloemen in de kerk willen verzorgen. Wilt u dat onze kerk een mooie bloemversiering heeft, dan kunt u zich aanmelden bij mw. Bakker (010) 426 82 28.  
Mediteren Mediteren hoe doe je dat en wat is het nut ervan, waar haal ik de tijd vandaan. Misschien denk je: meditatie is veel te zweverig en ik hou het nooit vol een uur lang op een kussen te zitten. Dat zijn gedachten die mensen vaak hebben als je zegt dat mediteren goed voor je is. Toch is het goed om meditatie een onderdeel van je leven te maken omdat het zoveel voordelen geeft en soms is het al genoeg om 10 of 15 minuten gewoon even stil te zitten. Dagelijkse meditatie zal je naar rust en vrede leiden het heeft talloze voordelen voor je lichaam, geest en ziel.

Op die aspecten zullen we tijdens deze avonden dieper ingaan en komen onder andere onderwerpen aan de orde als een goede zithouding, adembeheersing, concentratie en de verschillende bewustzijnsniveaus. Elke avond zal bestaan uit een aantal oefeningen om ons lichaam voor te bereiden op de meditatie, een stukje theorie, ademhalingsoefeningen en meditatie. Begeleiding: Margareth van der Nol. Data en tijd: vrijdagavond 7 september, 5 oktober, 26 oktober, 7 december en 4 januari 2019, van 20.00 uur tot ongeveer 21.00 uur. Daarna is er nog gelegenheid om tijdens een kopje thee na te praten. Plaats: Pax Christikerk, Reigerlaan 51, 3136 JJ Vlaardingen. Graag vooraf aanmelden via het e-mailadres: koalsie@upcmail.nl Een vrijwillige bijdrage voor de kosten wordt op prijs gesteld.
Klik voor poster in PDF
Geloofsverdieping Het nieuwe seizoen Geloofsverdieping gaat op 21 september voor parochie De Goede Herder van start met een lezing door Janneke Stegeman. Janneke studeerde theologie aan de Vrije Universiteit en promoveerde in 2014. Van juni 2016 tot september 2017 was ze Theoloog des Vaderlands.

Het verhaal over Adam en Eva wordt vaak gelezen als een verhaal over de zonde en de verdrijving van Adam en Eva uit het paradijs. Janneke stelt een andere zienswijze voor. Zij leest het als een verhaal over volwassen worden, geestelijke groei en ontwikkeling. Door het paradijs te verlaten komen Adam en Eva in een wereld waar echte keuzes moeten worden gemaakt. Een verrassend nieuwe kijk op een bekend verhaal. Het belooft een bijzondere avond te worden! De avond is in de Pax Christikerk, Reigerlaan 51 te Vlaardingen, van 20.00 22.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur.

Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel gewenst, bij voorkeur via het e-mailadres: koalsie@upcmail.nl Een vrijwillige bijdrage voor de kosten wordt op prijs gesteld.
 
Geloofsverdieping In het kader van geloofsverdieping worden er drie avonden georganiseerd rondom het boek 'Heilige strijd' van Beatrice de Graaf. De avonden zijn op de dinsdagen 25 september en 2 en 9 oktober van 19.30 - 21.45 uur in de Pax-Christikerk in Vlaardingen.  
Misintenties Wilt u een misintentie opgeven, doet u dit dan liefst vóór donderdag door contact op te nemen met mevrouw Conny Kappelhof-Streep, telefoon (010) 426 82 62 of per e-mail: thcmstreep@hetnet.nl U kunt ook een envelop deponeren in de brievenbus van de pastorie. Vermeld dan wel duidelijk op de envelop dat het om een misintentie gaat.  
Moeder Teresa De heilige van de maand september is Moeder Teresa. Gedachtenis 6 september.

Moeder Teresa, geboren als Agnes Gonxha Bojaxhiu (Skopje, 26 augustus 1910 Calcutta, 5 september 1997), was een wereldbekende en controversiële katholieke zuster, stichteres van de Missionarissen van Naastenliefde en Nobelprijswinnares voor de vrede. Zij zette zich in onder de armsten der armen in India. In 2003 werd Moeder Teresa zalig verklaard en op 4 september 2016 heilig.

Agnes Gonxha Bojaxhiu werd geboren in het toenmalige Ottomaanse Rijk (nu Macedonië) en groeide op in een prominent Albanees-katholiek gezin. Op 17-jarige leeftijd trad ze in de orde van Onze lieve vrouw van Loreto in Rathfarnham, Ierland. Een jaar later vertrok ze naar Calcutta in India waar ze onderwijzeres werd aan een meisjesschool. Zij koos daar de naam Moeder Teresa in verwijzing naar Theresia van Lisieux.

Getroffen door het lot van de talloze dakloze zieken en stervenden, zwervende kinderen, hongerigen en leprozen besloot zij zich te wijden aan deze armsten der armen. Ze verliet met toestemming van Pius XII haar klooster en zette in Calcutta een wereldwijd bekend werk onder armen op, dat zij tot kort voor haar dood leidde. Ze stichtte de orde van de Missionarissen van Naastenliefde, een religieuze orde voor zusters in Calcutta. Een Nederlands tehuis van de Missionarissen van Naastenliefde, opgericht in 1977, bevindt zich te Rotterdam; een Belgisch tehuis werd in 1980 te Gent opgericht.
Moeder Teresa