Mededelingen van de Liduina Basiliek
Kerstmusical De repetities voor de kerstmusical op kerstavond 24 december zijn in volle gang. Als er nog kinderen zijn die hierin willen meespelen en meezingen dan kunnen die zich nog aanmelden. De repetities zijn op maandag om 15.45 uur in 'De Wilgenburg'. Voor aanmelding en nadere informatie kan contact opgenomen worden met mevrouw Hagen: telefoon 06 - 30 22 40 79, e-mail treeshagen@gmail.com  
Zicht op Lucas Op woensdagavond 28 november om 20.00 uur geeft pastoor Duynstee in de pastorie een lezing met als thema 'Zicht op Lucas'. De verhalen van Lucas behoren tot de bekendste bijbelverhalen, echter, het Lucas-evangelie is méér dan een verzameling losse verhalen. Het is raadzaam om uw Bijbel naar de lezing mee te nemen. Meer informatie vindt u in 'Kerk aan de Waterweg'.  
Adventsschikking Op donderdagmiddag 29 november van 14.00 - 15.30 uur is er in de St. Jan de Doper-Visitatiekerk de mogelijkheid om een Adventsschikking te maken, waarin de vier kaarsen centraal zullen staan. Voor materialen, koffie en thee wordt gezorgd. Heeft u zelf materialen, neem deze dan gerust mee. Ook een snoeischaartje is handig. De kosten zijn 15,00 euro. Graag vooraf aanmelden per e-mail: info@sint-janvisitatie.nl o.v.v. 'Activiteit Advent'.  
Kerstreis Op vrijdag 7 december is er een kerstreis naar Aken, Duitsland. De stad Aken heeft veel bijzondere gebouwen zoals de Dom van Aken, het 14e-eeuwse stadhuis en het Couvenmuseum. De middeleeuwse straten in het centrum van Aken zijn uitstekend geschikt als decor voor de jaarlijkse kerstmarkt. Vooral in het gebied rond de Dom en het Rathaus staan sfeervolle kramen met allerlei lekkernijen, fonkelende lichtjes en bijpassende muziek.

We vertrekken om 9.00 uur vanaf de Liduinabasiliek. Op de heenreis stoppen we in Breda voor koffie met gebak. In de middag vertrekken we naar Soerendonk waar we om 18.00 uur zullen dineren. Rond 21.45 uur zijn we weer terug in Schiedam.

Er is een mogelijkheid om 2 rolstoelen mee te nemen. Het meenemen van uw rollator raden wij ten zeerste aan omdat er veel gelopen wordt deze dag. De kosten voor deze dag bedragen 49.00 euro. Dit is inclusief koffie/gebak en diner.

Heeft u belangstelling voor deze reis? Achter in de kerk liggen inschrijfformulieren. Graag het strookje invullen en vóór 1 december in de brievenbus van de pastorie, Singel 104, doen. Graag uw betaling uitsluitend overmaken op bankrekening NL75 INGB 0000 3848 27 t.n.v. 'Par. DGH exploit DG Liduinabasiliek' o.v.v. 'Kerstreis Aken'.
 
Film 'Life animated' Op zondag 9 december wordt de film 'Life animated' gedraaid in de pastorie van de Liduinabasiliek.

Wie beslist wat een zinvol leven is? Documentaire over een jongen die, wanneer hij drie jaar is, een zware vorm van autisme blijkt te hebben. Alleen Disney-films en animaties kunnen hem bereiken en zo gaan de ouders contact maken via Disney-dialogen. Het werkt! Met eindeloos geduld van de ouders groeit de jongen uit tot een evenwichtig mens, met een indrukwekkende levensweg.

Na de H. Mis van 9.30 uur is er koffie met een broodje. De film start dan rond 12.00 uur. Aansluitend is er een nagesprek o.l.v. de heer Kees Koeleman. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
 
Kerstconcert Vooruitlopend: Op zaterdag 22 december is er om 20.00 uur een kerstconcert in de basiliek m.m.v. de koren 'Jubilatio', 'In Honorem Dei', 'Orpheus', 'Vocaal Ensemble Basiliek Schiedam', 'Vocalis' o.l.v. Bas van Houte en Annelies Prins. Arjen Leistra, hoofdorgel. Yryna Zhynkina, piano.

Kaarten à 5,00 euro zijn verkrijgbaar bij de acolieten, Stichting Promotie Schiedam, Het Schiedams Boekhuis, Boekhandel Post Scriptum, The Read Shop Express Vlaardingen en Chris Borgdorff Assurantie te Overschie.
Flyer
Actie Kerkbalans De werkgroep 'Actie Kerkbalans' is alweer volop aan de gang voor de campagne van 2019. Het is van groot belang voor het behoud van onze geloofsgemeenschap dat we met elkaar de noodzaak inzien van deze actie. Mocht u dit jaar de 'Actie Kerkbalans' alsnog willen steunen, dan is uw bijdrage uiteraard zeer gewenst. Bij voorbaat veel dank!  
(Pre)Marriage Course Vanaf 11 januari 2019 wordt er weer voor de aanstaande echtparen uit ons Bisdom een PreMarriage Course georganiseerd, en wel in Rotterdam.

Deze Marriage Course is bedoeld voor alle aanstaande echtparen die willen werken aan een sterke en blijvende relatie. Tijdens de cursus gaan zij, in een ontspannen sfeer, met zijn tweeën, in gesprek over wat echt belangrijk is voor hun relatie, en de onderlinge verwachtingen voor de toekomst. De cursus is herkenbaar, eerlijk en opbouwend - en met een flinke scheut humor. In de acht avonden komen de benodigde theoretische kennis over de betekenis van het huwelijk en de belangrijkste onderwerpen voor de toekomst samen aan de orde. Maar niet enkel in theorie:

De communicatie binnen de relatie krijgt een serieuze impuls omdat de aanstaande echtparen hun visie op en ervaring met alle onderwerpen van de cursus echt onderling delen, met functionele communicatiemethoden die de cursus aanreikt en die zij zich hierdoor meteen samen eigen maken. Wederzijdse heldere en eerlijke communicatie wordt op deze manier al vóór dag 1 van het huwelijk een vanzelfsprekende component van hun relatie.

De cursussen zijn niet bedoeld als een vervanging van de huwelijksvoorbereiding in de parochies, maar bieden er een belangrijke praktische en inhoudelijke aanvulling op. Inhoudelijk is de cursus gebaseerd op de Marriage Course van Alpha Nederland, met een inleiding op het huwelijk als sacrament. De verdere voorbereiding, o.a. ook op de huwelijksviering zelf, waardoor de band van het echtpaar met de parochie bij uitstek wordt versterkt, blijft natuurlijk voorbehouden aan de parochie i.c. voorganger.

Meer informatie over de inhoud, aanmelding, data, tijden en locatie van de Marriage Course vindt u hier.

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Tjeerd Visser, vicaris-generaal van het Bisdom Rotterdam: t.visser@bisdomrotterdam.nl.
 
Lourdesreis Van vrijdag 31 mei t/m woensdag 5 juni 2019 organiseert parochie 'De Goede Herder' een reis naar Lourdes. Vertrek vliegreis vanaf Maastricht / Aachen Airport (bij voldoende belangstelling busvervoer naar het vliegveld). Geestelijke begeleiding pastor Duynstee. Over deze reis worden twee informatiebijeenkomsten gehouden, waarop u van harte welkom bent. Op donderdagmiddag 25 oktober om 14.00 uur in de pastorie van deelgemeenschap Jacobus en Martinus, Kerkweg 51 te Schiedam en op dinsdagavond 30 oktober om 20.00 uur Petrus en Pauluskerk, Andreasplein 1 te Maassluis. Zie ook deze poster. Klik voor vergroting
Vrijwilligers bloemengroep De bloemengroep is dringend op zoek naar vrijwilligers, dames en/of heren, die op vrijdagmorgen de bloemen in de kerk willen verzorgen. Wilt u dat onze kerk een mooie bloemversiering heeft, dan kunt u zich aanmelden bij mw. Bakker (010) 426 82 28.  
Misintenties Wilt u een misintentie opgeven, doet u dit dan liefst vóór donderdag door contact op te nemen met mevrouw Conny Kappelhof-Streep, telefoon (010) 426 82 62 of per e-mail: thcmstreep@hetnet.nl U kunt ook een envelop deponeren in de brievenbus van de pastorie. Vermeld dan wel duidelijk op de envelop dat het om een misintentie gaat.