Liturgische kalender van de Liduina Basiliek, week 21, 2017
Zondag
21 mei
10.30 uur   Zesde zondag van Pasen. Viering van het feest van de H. Liduina, patrones van stad en parochie. Hoofdcelebrant is rector Egging in concelebratie met mgr. Vismans. De hoogmis wordt muzikaal verzorgd door ons herenkoor In Honorem Dei, ons dameskoor Jubilatio en trompettist Dick Bontenbal. Er is kindernevendienst. Aansluitend is er koffie, thee en de gelegenheid om een (zelf meegebrachte) lunch te gebruiken in de 'De Wilgenburg'.  
  13.15 uur   Gebedsdienst voor aanvang van de processie.  
  14.00 uur   Processie met de relieken van Liduina door de straten van Schiedam, langs plaatsen uit het leven en de verering van Liduina, met om circa 14.30 uur een korte gebedsdienst in de Grote of Sint-Janskerk.  
  15.30 uur   Afsluiting met gebed in de basiliek. Aansluitend bent u welkom in 'De Wilgenburg' voor soep en een broodje.  
      Om een overladen programma te vermijden is er dit jaar na de processie geen plechtig Lof. Wel zal de Broederschap, na afloop van de processie en de aansluitende ontmoeting in 'De Wilgenburg', de Vespers bidden bij het Liduina-altaar. U bent daarbij van harte welkom.  
Woensdag
24 mei
8.30 uur   Op deze dag in het midden-van-de-week bent u welkom in de eucharistieviering.  
  19.00 uur   Eucharistieviering op de vooravond van Hemelvaartsdag. De celebrant in deze viering is pastoor Duynstee.  
Donderdag
25 mei
9.30 uur   Hoogfeest van de Hemelvaart van de Heer. De celebrant in deze viering is pater Kunnekkadan. De hoogmis wordt muzikaal verzorgd door ons herenkoor In Honorem Dei.  
Vrijdag
26 mei
8.30 uur   Gedachtenis van de H. Filippus Neri, priester. Eucharistieviering. Aansluitend bent u welkom in de pastorie voor een kopje koffie. Na de eucharistieviering wordt het Allerheiligste uitgesteld op het Liduina-altaar links voor in de kerk en is er gelegenheid tot Aanbidding tot 10.30 uur. Tevens is er de mogelijkheid voor gebed en om een kaarsje op te steken bij de heiligen.  
  10.30 uur   De hal van kerk, met zicht op het interieur en de Liduinakapel, is open tot 13.00 uur.  
  13.00 uur   De kerk is tot 15.00 uur geopend voor bezichtiging en verkoop van devotionalia.  
Zaterdag
27 mei
13.00 uur   De kerk is tot 15.00 uur geopend voor bezichtiging en verkoop van devotionalia.  
  15.00 uur   De hal van kerk, met zicht op het interieur en de Liduinakapel, is open tot 17.00 uur.  
  17.00 uur   Aanbidding van het Allerheiligste tot 18.00 uur.  
  18.00 uur   Eucharistieviering. De celebrant in deze viering is mgr. Vismans.  
Zondag
28 mei
9.30 uur   Zevende zondag van Pasen. Viering van het feest van de Eerste H. Communie. De celebrant in deze viering is pastoor Duynstee. De kinderen die de H. Communie zullen ontvangen zijn: Miguel Hengst, Hersaid Silvania, Zuzanna Sercow, Martin Damaszek, Reyshannold Lacruz, Reysha Lacruz, Christopher Riley, Chayla Westra, Bartek Lenarczyk, Olivier Wisnieuwski, Levi Veefkind, Wouter Buckens en Xiara Bonevatura. U bent allemaal van harte welkom!